K900 LÅG

Det här är vår senaste braskamin och en ren kärleksförklaring till elden. De stora glasytorna framhäver brasan och den noga avvägda designen blir ett självklart blickfång i ditt hem. Vi har också byggt in en hel del flexibilitet i K900. Välj mellan två olika höjder och anpassa kaminens utseende med påkostade tillval som förstärker hantverkskänslan.

K900 Låg Svart

K900 Låg Vit

K900 Låg Täljsten

MER ELD.

För att framhäva elden är K900 utrustad med ett stort panoramaglas som ger fri insyn till brasan oavsett var i rummet du befinner dig. 

BRA EFFEKTIVITET.

K900 är en av marknadens effektivaste kaminer. Verkningsgraden är ca 80%. Samtidigt gör värme­magasinet (tillval K900 hög modell) att värmen stannar kvar upp till 6–8 timmar efter att du
slutat elda.

HANDSYTT LÄDERHANDTAG.

Det rejäla, handsydda handtaget i läder är en detalj som förstärker kaminens genuina intryck. I sitt standardutförande levereras K900 med svart handtag, men som tillval finns det även i brunt läder. 

SOTFRIA GLAS.

Förvärmd förbränningsluft spolas in i brännkammaren över det stora panoramaglaset, vilket hjälper till att hålla det fritt från sot. Dock är det fortfarande viktigt att du eldar rätt och med ved av bra kvalitet för att hålla glasytorna rena. 

SÅ HÄR FUNGERAR K900 LÅG

1.

Primär, sekundär och tertiär förbränningsluft – från rummet eller utifrån – tillförs under eller från baksidan av kaminen.

2.

Tilluften förvärms innan den tillsätts i eldstadens botten (tertiär), i ryggen (sekundär) och spolas över frontglaset (primär).

3.

Eldstaden värms upp och konvektionsluft cirkulerar runt för att sedan föras ut i rummet via toppdelen.

4.

Förbränningsluften justeras med spjällreglaget under eldstaden.

BRASFAKTA

EFFEKT

4-8 Kw

VERKNINGSGRAD

ca. 79%

20 års garanti.

Den helgjutna, tåliga konstruktionen gör att vi lämnar 20 års garanti på gjutjärnsdelarna.

REK CA PRIS K900 LÅG

SVART

29 990:-

VIT

31 990:-

TÄLJSTEN

34 990:-

TILLVAL BRUNT LÄDERHANDTAG

990:-

TILLVAL ROSTFRI GLASLIST

1 990:-